Tre naturskønne områder i Århus du skal opleve fra hesteryg

SPONSORERET:

Dette indhold er sponsoreret

Århus, og storbyens opland, gemmer på mange smukke naturperler. Om du er til sø, skov, hav eller strand kan Århus med garanti tilbyde dig en naturoplevelse lige som du ønsker den.
De følgende områder kan selvfølgelig bruges til en god lang gåtur, men de egner sig ligeledes særligt til ture på hesteryg.
Så hop på din hest og tag ud i naturen i og omkring Århus. 

Skov og strand ved Moesgård 

Kun få kilometer uden for Århus C finder du Moesgård Skov, der er særlig kendt for sin autencitet, naturlighed og sin urørthed. Skoven er smuk og fredfyldt og derfor selvfølgelig også vidt besøgt, af cyklister fodgængere og selvfølgelig også ryttere, som dig. 
Ved bunden af skoven befinder sig en af Aarhus’ mest berømte og velkendte strande,  nemlig Moesgård Strand. Her kan du hygge dig med venner og familie fra forår til efterår, og nyde de dejlige og frodige omgivelser, som kombinationen af strand og skov medfører. Foreningen af skov og strand er noget af det smukkeste. Moesgård skov og strand er oplagt til rideture, da skovens og stiens stier er bredde og der er plads i omgivelserne til dig og din hest. 

Riis Skov

Riis Skov befinder sig modsat Moesgaard skov og strand i den anden ende af byen. Skoven er den mest fantastiske og bakkede skov, der ligger ved udkanten af Trøjborg og strækker sig hele vejen langs vandet til  Risskov. Skoven er særligt kendt for sine brede hovedsti som løber med udsigt ud over Århus bugt. Med sikkerhed et skønt sted for en stille ridetur

Riis Skov er ofte besøgt og flittigt benyttet af løbere, fodgængere og mountainbikere. Hvis du bevæger dig langt ind i skoven, finder du blandt andet fodboldbaner, legepladserog bålhytte. Bevæger du dig mod vandet og mod øst, finder du ned til den Permanente. En skøn etableret strand, hvor du kan nyde en dukkert, samt den smukke udsigt udover havet, men også ind over bydelen Århus Ø.

Egå Engsø

Hvis du bevæger dig lidt ud fra byens midte finder du endnu en naturperle, nemlig Egå Engsø. Et område derudover at huse en smuk og naturlig sø, også rummer dyreliv til lands og til vands. Her finder du nemlig både  køer, smukt, blot vand og udsigtspunkter. Du kan læse meget mere om smukke sø, samt Egås andre seværdigheder på Vores Egå. Søen er hyppigt brugt af både motionister til løb og cykleri, til fuglekiggere i udsigtspunkterne, men egner sig desuden også på bedste vis til en ridetur omkring søen.

Dette var tre oplagte naturperler til dig, der gerne vil nyde den smukke, fredelige og frodige natur i og omkring århus på hesteryg. Derudover er seværdigheder som Botanisk Have, Havnebadet, Den Permanente og Dyrehaven i Marselisborg skov også oplagte naturoplevelser, som du også bør opleve. Så tage familien eller vennerne med ud i naturen i og omkring Århus.