På kig efter gode steder at ride i Danmark? Find tre tips her

SPONSORERET:

Er du fast bruger af Ridr, har du højst sandsynligt en hest eller en stor kærlighed til det fantastiske dyr. Det er vigtigt at passe og pleje sin hest, men derudover er det også super vigtigt, at din hest får en masse motion for at holde sig sund og rask. En af de nemmeste måder at give din hest motion på er ved at hoppe på sadlen og tage den med ud i den danske natur. Det er nemlig lovligt at ride på din hest en masse fantastisk steder i Danmark, som du kan blive inspireret til i denne artikel.

Ridning omkring Silkeborgsøerne

Et af de steder, hvor du kan tage din hest med på tur er rundt omkring Silkeborgsøerne. Silkeborg-søerne strækker sig rundt omkring Silkeborg by og videre ud af byen. Ved Silkeborgsøerne finder du rolige omgivelser, som er fantastiske at ride ved.

Der er mange fordele ved at ride omkring søerne ved Silkeborg. Først og fremmest er det et af de flotteste naturområder i Jylland, og derudover er det en god oplevelse for både dig og din hest.

Der er ligeledes mange gode steder at stoppe, hvis du og din hest får brug for en pause på jeres ridetur. Eksempelvis kan hesten græsse eller drikke omkring søerne, og du kan få en is ved den lokale isbod samt synes af en fantastisk udsigt, mens du slapper af.

Ønsker du at læse mere om Silkeborgsøerne, og de muligheder der kunne være for en ridetur i området, kan du læse mere på Vores Silkeborg. 

Løkken: Skøn ridetur i Danmarks flotteste natur

Et andet fantastisk sted i Danmark, hvor du med fordel kan tage ud at ride, er ved Løkken. Løkken er en by i Vendsyssel i det nordlige Jylland, der har en masse flot natur, der blot venter på at blive betrådt. Løkken grænser ud til Vestkysten, hvorfor der er mulighed for nogle helt anderledes rideoplevelser, end du måske er vant til.

Ved Løkken finder du desuden Løkken Strand Camping, der giver dig mulighed for at leje islandske heste. Her kan du kan tage venner og familie med på ryggen, mens i rider ud mod havet. Disse heste er vant til at gå i sandområder nær vandet, hvorfor der her er mulighed for at opleve en helt fantastisk og anderledes rideoplevelse.

Generelt tip: Udforsk dit nærmeste skovområde

Har du en skov i nærheden af dit hjem, som ikke er ulovlig at ride gennem på hesteryg, bør du få dette afprøvet.
Bor du uden for storbyen, vil du blive overrasket over, hvor mange gode rideområder, der er i nærheden. Derfor er det en god idé, at du tænker over, hvor der muligvis kunne være mulighed for dig og din hest at tage på tur.
På den måde er det måske ikke engang nødvendigt, at du smækker hestetraileren på bilen for at tage til Silkeborg, Løkken eller andre flotte områder – de smukke områder kan nemlig ligge og vente kun få kilometer fra din hoveddør!

Danmark er rig på flot natur, selv i de mest ukendte og lokale miljøer, og du vil hurtigt blive klar over, hvilket fantastisk, naturrigt land vi lever i.