Før du køber en hest – hvad skal du overveje?

Før du køber en hest – hvad skal du overveje?

SPONSORERET:

Det er en stor beslutning at blive hesteejer, og der er mange ting, man skal overveje, før man kaster sig ud i det. Hesten er ikke bare et dyr, men også et kæledyr, og derfor skal den have de bedste forudsætninger for at trives. Man skal blandt andet overveje, hvilken type hest man ønsker sig, hvordan budgettet ser ud, samt hvor meget tid og plads man har. Hvis du føler dig klar til at tage springet og købe din allerførste hest, så læs med her og få nogle gode råd med på vejen.

Hvor mange penge er du villig til at investere i din nye hest?

Når man køber en ny hest, er det vigtigt at have overvejet, hvor meget man er villig til at investere i den. 

For det første skal man selvfølgelig finde frem til de bedste heste til salg og have råd til at købe en af dem. Dernæst skal man have råd til at stalde den, og give den de fornødenheder som den har brug for – blandt andet forskellige typer af foder samt redskaber og udstyr. Derudover kan det også være en god idé at have et budget for dyrlægebesøg i tilfælde af, at der skulle dukke uforudsete helbredsproblemer op.

Hvilken type hest vil du have?

Når det kommer til valg af hest, er der nogle overvejelser, man bør gøre sig. Vil man ride på den? Vil man stille den til stævner? Eller vil man have en som en hyggelig partner i hverdagen? 

Fælles for de fleste typer af heste er, at de begynder at blive redet som 3-4 årige. Her kan det være en fordel, hvis den har fået professionel træning, da den vil være relativt let at begynde at ride på. Derfor kan det være en fin ide at købe en hest, der har en alder, hvor den kan rides med det samme. 

Derudover kan man kigge på elementer som avl, race, stævneniveau, røntgenbilleder og endelig hestens bygning og størrelse. Skal det være en hest eller en pony? Ponyer kan eksempelvis være en rigtig god måde for børn at begynde at ride på, da de har en størrelse, hvor det stadig er muligt at strigle og passe den som barn. 

Find blot ud af, hvad der er vigtigt for dig, når du køber en hest – så behøver de resterende elementer ikke have så tung en betydning. 

Der er mange ting, som skal overvejes, inden man kaster sig ud i et hestekøb. Denne artikel kommer ind på nogle af de overvejelser, der er værd at gøre sig, men det allervigtigste er at du har lyst til have en hest og arbejde med den.