Tre smukke indretningsstile til det moderne hjem

Tre smukke indretningsstile til det moderne hjem

SPONSORERET:

Foråret er for alvor begyndt at folde sig ud, og udenfor bliver der hver dag mere grønt og sprudlende. Inden døre kan der imidlertid gå flere år, før noget nyt passerer – og selv hvis man har indrettet sig hyggeligt fra starten, kan det godt gå hen og blive en anelse kedeligt. Forandring fryder, som man siger, så hvorfor ikke forsøge sig med en ny indretningsstil engang imellem? Det kan måske lyde som et stort projekt, men det behøver det faktisk slet ikke at være. En ny indretningsstil betyder ikke, at kontoen skal tømmes, og at alle møbler skal skiftes ud. Det handler blot om at finde en overordnet ramme for processen, der kan hjælpe med at holde ro og balance i indretningen, så ikke hvert rum ender med at stikke i hver sin retning. Læs med her, og find inspiration til projektet.

Den nordiske stil

Den nordiske indretningsstil er meget moderne i disse år og med god grund. Med få elementer kan man skabe både hygge og tjekket stringens i indretningen. Start eksempelvis med at købe et smukt plankebord, og lad dette fungere som møblet, der binder enten spisestuen eller sofastuen sammen. Et flot plankebord med et unikt og personligt look er i den grad noget, dine gæster vil beundre, og det er jo netop også bordet, vi alle samles om. Derfor er det oplagt at prioritere dette møbel. Herefter skal der ikke så utroligt meget til, når du går efter den nordiske stil. Du kan eksempelvis købe bløde lammeskind i forskellige nuancer og slænge dem over et par spisebordsstole, sofaryggen eller lignende. En anden idé er at hive naturen indendøre – eksempelvis mere træ.

Hyggelig boheme 

Boheme stilen er endnu en god klassiker. Denne virker måske en smule mere ‘rodet’ end den nordiske stil, men det er helt med vilje. Det er i virkeligheden slet ikke rod, men blot masser af charme og kreativitet. Boheme stilen lægger vægt på genstande med patina, og der er mange muligheder for at gøre din indretning meget personlig, når du dedikerer dig til denne indretningsstil. Tag eksempelvis på jagt efter gode loppefund såsom en gammel malet kommode eller et lækkert gulvtæppe i lyse nuancer. Det er kun fantasien, der sætter grænser, så det er bare med at komme igang.

Cool og industrielt 

En sidste stil, du kan overveje, er den industrielle stil. Hvis boheme eller nordisk stil bliver lidt for ‘blød’ eller ‘fin’ til dig, er det måske denne stil, du skal overveje. Her er der nemlig lagt vægt på de mere rå detaljer såsom lamper og skabe i metal. I den grad en indretningsstil med pondus.