Sådan dokumenterer du din skiferie på den fedeste måde

Sådan dokumenterer du din skiferie på den fedeste måde

SPONSORERET:

Der er efterhånden ikke længe til, at det bliver sæson for skiferier, og enhver skientusiast går således en herlig tid i møde. Når tiden er inde til at tage på snepister og kælke ned af stejle bakker, kan du imidlertid sørge for at gøre hele oplevelsen en tand bedre end normalt.

Her tænkes der særligt på, at du kan få nemmere ved at nyde de minder, du skaber, ved at dokumentere din skiferie fra A til Z eller blot optage de fedeste skioplevelser på turen. Den allermest oplagte metode til dette er at gøre brug af et GoPro-kamera.

Du kan naturligvis sagtens gøre ligesom den almene turist og blot have et digitalkamera eller din smartphone med i bagagen, men hvis du for alvor ønsker at dokumentere din skiferie på en fed måde, skal der ganske enkelt mere til.

En sammenklippet video eller enkeltstående videosekvenser er med sikkerhed dit bedste bud, og hvis du ønsker at optage dig selv, mens du suser ned af bakkerne, nytter det ikke noget at have eksempelvis et spejlreflekskamera med som dit eneste redskab. Med det GoPro-kamera derimod går du aldrig galt i byen.

Hvilket udstyr er essentielt til et GoPro-kamera?

Der findes et væld af forskellige former for udstyr til et GoPro-kamera, og du har naturligvis ikke nødvendigvis brug for det hele. Lad os imidlertid gennemgå et par af de allermest anvendelige produkter, som du med fordel kan skrive på indkøbssedlen.

Først og fremmest kommer du til at få brug for én eller flere mounts, så du kan sætte kameraet fast til en hjelm, en taske, skistaven eller lignede. Selve tanken bag kameratypen er jo netop, at du skal have mulighed for bare at fastmontere kameraet til kroppen og dernæst koncentrere dig om den aktivitet, som du er i gang med.

I forbindelse med ovenstående er det ligeledes værd at bemærke, at mange mounts passer specifikt til vintersport, skiferier og snowboarding. Du er trods alt langt fra den eneste, som har interesse i at dokumentere deres unikke oplevelser på de mange snebeklædte skibakker rundt omkring i verden.

Endvidere er der en række af lavpraktiske ting, som diverse former for billigt GoPro udstyr til skiferien kan hjælpe dig til at råde bod på. Herunder tænkes der eksempelvis på linser, hukommelseskort og opladere.

Gå ikke på kompromis med beskyttelsen af dit kamera

Et GoPro-kamera er som bekendt garant for at kunne holde til alt lige fra ekstremsport til snorkling. Ikke desto mindre er der god grund til at passe ekstra godt på sit kamera, når man for eksempel tilbringer hele eller halve dage på stejle skibakker i kolde minustemperaturer.

Derfor vil du til enhver tid blive anbefalet at investere i en form for sikkerhedsudstyr til kameraet. Dette kunne eksempelvis være et vandtæt hylster, en beskyttelsestaske eller en smart lille pose til dine mounts. Tilsvarende er det ofte en god idé at investere i en form for rengøringsartikler såsom skærmrens eller vådservietter til skærmrens, så du kan bevare kameraets billedkvalitet.