Sådan bliver du og din hest stævneklar

Sådan bliver du og din hest stævneklar

SPONSORERET:

Stiller du op til ridestævne med din hest eller pony i det nye år? I så fald kan du godt begynde at glæde dig. Der er nemlig ikke noget bedre end mærke stemningen til stævner, hvor de mange dygtige ekvipager fra nær og fjern stiller op for at vise, hvad de kan og dyste mod hinanden i både spring og dressur. Uanset om du stiller op til konkurrence på din hest for første gang eller om I er et konkurrencevant makkerpar, så er der mange ting, du bør glæde dig til ved at deltage i et ridestævne for ikke at glemme alle forberedelserne, du gør du umage med forinden. Når det handler om at blive klar til stævne, kan du næsten ikke gå i gang for tidligt med at øve dit program og lære din bane. På samme måde bør du også sikre dig, at din hest er klar inden konkurrencedagen, hvilket du får gode råd til herunder. 

Intet er overladt til tilfældighederne 

Inden for ridesporten er der tradition for, at både hest og rytter på stævnedagen tager sig godt ud over for dommerne. Dagen inden stævnedagen bør du vaske din hest eller pony med en god shampoo for derefter at tørre den med en særlig Hårtørrer til hest. Herefter er det en god idé at gennemgå hestens hove, man, hale og pandelok for at se, om det skal renses og klippes. Det er en god idé at pleje hovene med olie, og hvis du vil flette eller opsætte hestens man, hale og pandelok, kan du enten lave de klassiske rosenknopper, sildebensfletninger eller net, som alt sammen pynter ekstra til konkurrencer. Når hesten er velplejet fra hovene til hovedet, skal du finde det hvide sadelunderlag frem sammen med dit hvide ridetøj, så I begge er klar. 

Træk vejret og nyd rampelyset 

Som rytter ved du udmærket godt, at nerverne sidder uden på tøjet på selve stævnedagen. Der er mange ting, du skal have styr på, og ovenikøbet skal du huske programmet udenad, til når det er jeres tur på banen. Følelsen kan sammenlignes med den nervøsitet, mange oplever, når de skal til eksamen eller en anden vigtig prøve. Selvom du er nervøs på stævnedagen er det vigtigt, at du husker at trække vejret, samtidig med at du minder dig selv om, at du skal nyde dagen, du har forberedt dig på i måneder. Det er nu, du får muligheden for at vise, hvad I har trænet for at opnå. Samtidig kan hesten mærke på dig, når du er nervøs. Derfor bør du nyde momentet, du længe har ventet på.