Mangler du kostume til Aalborg Karneval? Få tips og inspiration her

Mangler du kostume til Aalborg Karneval? Få tips og inspiration her

SPONSORERET:

Om lidt under to uger løber en af Aalborgs største kulturelle begivenheder af stablen. Lørdag den 25. maj er der nemlig dømt sambarytmer og gang i gaden, når Aalborg Karneval bliver skudt i gang. Begivenheden er den 36. af slagsen siden 1983 og er en årlig tilbagevendende begivenhed, som samler den nordjyske ungdom til en kæmpe fest gennem de Aalborgensiske gader. Årets tema er “De fire årstider”, og hvis man er løbet tør for ideer til, hvad man skal klæde sig ud som eller bare gerne vil finde nogle billige kostumer så kommer her en række ideer.  

Hvert eneste år bliver Aalborg Karneval besøgt af over 50.000 mennesker, der er iklædt kostumer, hvor kun fantasien sætter grænser. Den store parade er delt i tre, hvor hver bydel har sit eget optog før de tre parader samles i centrum af Aalborgs gader. Der udnævnes ligeledes en karnevalskonge- eller dronning af paraden, og årets karneval-konge er skuespilleren Peter Mygind. Derudover spiller kendte danske og internationale navne som Vigiland, Faustix og Djames Bräun koncerter i Kildeparken, som danner centrum om paradens afslutning. Paraden er først og fremmest en festdag for Aalborg, så det er helt sikkert anbefalelsesværdigt at deltage i den store begivenhed. Her kommer en række tips samt inspiration til, hvordan man kan klæde sig ud til årets karneval.

Hawaii – sommer og sol

En af klassikerne er naturligvis, at man kan klæde sig ud som hawaiianer. Den karakteristiske blomsterkrans og de farverige skjorter kan ses hvert eneste år til Aalborg Karneval. Men denne gang vil man, hvis man finder sin udklædning med inspiration i Hawaii faktisk passe ind i temaet “De fire årstider”. Hawaii-temaet er nemlig lig med sommer og sol, og er helt sikkert et populært valg for mange af karnevalsgæsterne. Er man interesseret i Hawaii-udklædningen, så kan man med fordel tjekke https://billig-billy.dk/. Her findes et stort udvalg af budgetvenlige udklædninger, hvor Hawaii er et af de dominerende temaer på siden.

“Winter is coming”

Et andet godt bud på en spektakulær udklædning, er at finde inspiration i HBOs blockbuster “Game of Thrones”. I serien findes et hav af karakterer med relation til forskellige årstider, men mest af alt er det nok mest relevant for vinter. I serien er “Winter is coming” nemlig et gennemgående tema, og det er sidste sæson som løber over skærmen i disse dage. Derfor er der helt sikkert mange karnevalsgæster, som finder inspiration i serien og klæder sig ud som karaktererne Jon Snow, Daenerys Targaryen og the Night King.

Klassikerne

Man er naturligvis også velkommen til karneval, selvom man ikke klæder sig ud indenfor rammerne af temaet. Faktisk er det de færreste som holder temaet til punkt og prikke, da det i virkeligheden bare går ud på at have det sjovt. Man kan derfor finde en masse af de klassiske udklædninger som dyr, pirater, engle, dæmoner eller en af de mange karakterer fra Disney-universet. Der er rig mulighed for at finde en udklædning, som garanterer dig en sjov dag i de Aalborgensiske gader.