Sæt gang i det sociale med en makeover af rytterstuen

Sæt gang i det sociale med en makeover af rytterstuen

SPONSORERET:

Rytterstuen er et af de mest essentielle steder i stalden. Grunden til dette er, at det er her, at man samles og snakker om dagen, hestene og meget andet. Der er ikke noget som at slutte en lang dag af med at hygge sig sammen med gode venner i rytterstuen. Derfor er det også vigtigt, at rytterstuen er rar og indbydende at befinde sig i. Hvis ikke den er det, er der ikke nogen, der gider at benytte sig af den, og så får du ikke lige så mange hyggelige stunder med dine medryttere. Derfor er det en god ide at samle en flok af dem, der befinder sig i stalden, og så er det ellers bare at komme i gang med at give rytterstuen den helt store makeover.

Et godt fundament

Som det første skal du sørge for, at der bliver skabt et godt fundament for rytterstuen. Det vil sige, at gulvet skal ordnes, så det er rart og pænt at se på, samtidig med at væggene skal males, og jeres gamle bordplade skal slibes. Dette kan være et stort stykke arbejde, og derfor kan det være en ide at hyre en professionel bordpladesliber til arbejdet. På den måde bliver I også sikret det bedste resultat, som holder i længst tid.

Gode møbler

Efter den gode base er blevet etableret, skal der nogle gode møbler ind i rummet. Det bedste I kan gøre, er at få fat i nogle møbler, som er behagelige at sidde i i længere tid, og som indbyder til hygge. Glem ikke også at få fat i et bord. Hvor mange møbler der kan være i rytterstuen, afhænger af størrelsen. Hvis der er tale om en lille rytterstue, er det mest essentielle stole, et bord og møbler til opbevaring. Er der tale om en lidt større rytterstue, kan I med fordel tilføje en sofa eller lignende.

Skab masser af hygge

Når møblerne er kommet på plads, er det blevet tid til at gøre rytterstuen hyggelig. For at gøre den hyggelig, kan I købe en dug, hænge billeder op af hestene, pynte med vaser, tæpper og lignende. Mulighederne er mange, og det er helt op til jer, hvordan I synes, at der bliver mest hyggeligt derinde.

For at sikre at hyggen forbliver i rummet, er det vigtigt, at I holder rytterstuen ren. En ide kan være, at I laver en vagtplan over, hvem der har rengøringen de forskellige uger – eventuelt i hold af to. Når rytterstuen er ren, er den også mere indbydende at være i.

Glem ikke snacks

Selvom det ikke er så stor en del af indretningen, er snacks en stor del af den fremtidige brug af den nye rytterstue. Derfor er det vigtigt, at du sørger for, at skabe og et eventuelt køleskab er fyldt godt op med gode sager inden stuen officielt tages i brug, så der er noget, som I kan hygge jer med i den nye rytterstue.

Når det hele, inklusiv snacks, er på plads, er det på tide at indvie den nye rytterstue. Må den blive hjemsted for masser af grin og hygge.