Kender du det? Mine personlige tanker om rideudstyr

Kender du det? Mine personlige tanker om rideudstyr

SPONSORERET:

For mig er ridning ikke bare en sport, men en livsstil.

Det er dét, jeg har valgt at investere min tid, energi og kærlighed i, og det er her, jeg føler mig allermest hjemme. Bevares, det er da også en økonomisk investering at holde hest og være rytter – for ens rideudstyr skal helst være et bestemt mærke og have den rigtige kvalitet. Men for mig er dét på samme tid både sekundært og alle pengene værd på.

Et forhold man ikke kan sætte pris på

Uanset om du lige er startet til ridning, eller om du har redet i mange år, så ved du, at forholdet til din hest er noget helt særligt. For heste er intelligente dyr med personlighed og temperament, og for at opnå succes på banen, er forståelsen og forholdet mellem hest og rytter altafgørende.

Langt hen ad vejen er det et spørgsmål om tillid. Om at forstå hinandens signaler og behov. Ligesom det også er et spørgsmål om sikkerhed for dig i sadlen. For som de fleste af os nok allerede har erfaret i større eller mindre grad, så er ridning desværre ikke den mest ufarlige sportsgren i verden.

Og det faktum stiller krav til både dig, din adfærd, dit rideudstyr og din påklædning.

Sådan sidder jeg godt og sikkert i sadlen

Når man bevæger sig rundt på folden og i stalden, er der nogle naturlige forholdsregler og hensyn, man tager, for at alle kan færdes frit og sikkert. Men det er især under selve ridningen, at risikoen for ulykker er størst.

Det er også derfor, at jeg altid vælger at købe rideudstyr i en vis kvalitet. Mine handsker skal give mig et ordentlig greb om tøjlerne, min hjelm er naturligvis sikkerhedsgodkendt, og jeg bruger altid ridebukser med grip. Personligt føler jeg, at silikonegrippet gør, at jeg sidder bedre i sadlen, men som med så meget andet, er det selvfølgelig en smagssag.

Generelt er valget af kvalitetsmærker og rideudstyr i det hele taget et spørgsmål om, hvad man er til, og når man har redet i mange år, har man efterhånden en meget klar idé om, hvad der føles rigtigt for en selv, og hvad der ikke gør.

Vigtigst af alt er, at det, man køber, opfylder både de officielle krav og ens egne behov, så man hverken går på kompromis med sin sikkerhed, komfort og fleksibilitet til træning og stævne.

Har du brug for gode råd og professionel vejledning til at finde det rigtige rideudstyr, så kan jeg varmt anbefale Almas Park & Fritid. Almas har både en lækker webshop og to kæmpe butikker i Nordjylland fyldt med det lækreste udstyr i alle prisklasser. Det er klart et besøg værd!