Vær på forkant mod mulige hofteskader så din ridning ikke påvirkes

Vær på forkant mod mulige hofteskader så din ridning ikke påvirkes

SPONSORERET:

I ridesport er en krop en vigtig komponent for at fuldende den perfekte symbiose imellem dig og din hest. Når du er på hesteryg så skal din krop være stærk og klar til at følge din hests rytme, så ridningen bliver let og flydende. Det kan være hårdt for kroppen, og særligt din hofte kan blive overanstrengt, hvis ikke du er på forkant mod mulige hofteskader. Din ridning kan nemlig blive påvirket med det samme, hvis du ikke er på forkant mod mulige hofteskader. Der kan nemlig gemme sig ‘usynlige’ skader og sygdomme i hoften, som du måske ikke kan se med det blotte øje. En MR-scanning af hoften kan være en god mulighed for at komme mulige skader til undsætning, så du hurtigt får den rette behandling til din hofte. 

Dette kan en MR-scanning vise dig

MR-scanning står for magnetisk resonans scanning. Det er en scanningsmetode som ikke anvender stråling, men i stedet baserer sine billeder på magnetiske bølger. Billederne fra scanningen kan give et indre billede af kroppens organer, led og væv. Dermed kan disse billeder anvendes til at diagnosticere potentielle skader eller sygdomme, samt til at identificere den rette behandling. Du kan læse meget mere om hvordan en MR-scanning foregår, og hvad en MR-scanning kan vise dig, her

Med en MR-scanning af hoften er der flere ting, som scanningen kan synliggøre. For eksempel kan scanningen opdage led sygdomme, såsom for eksempel gigt, så du kan komme i den rette behandling hurtigst muligt. Den kan også opdage kræftsvulster, som muliggør en tidlig behandling, som kan forøge overlevelseschancerne. Sidst men ikke mindst kan en MR-scanning af hoften opdage læsioner. Dermed kan en skade i hoften blive analyseret, så du får skræddersyet den rette behandling til din hofte.

Prisen på en MR-scanning af hoften

Prisen på en MR-scanning af hoften kan variere meget, og afhænger af en række forskellige parametre.

Hvis du har en henvisning fra egen læge, så vil det være omkostningsfrit at gå til en offentlig praksis og få foretaget MR-scanningen. Hos et privathospital koster scanningen penge, både med eller uden en henvisning. 

Prisen afhænger også af størrelsen omgang. Hvis det for eksempel kun er en lille del af hoften, som du skal have scannet, så er dette billigere end hvis du skal have hele hofteregionen scannet, eller måske have foretaget en helkropsscanning. Jo længere en undersøgelse og jo flere billeder, jo dyrere er selve scanningen.

Sidst men ikke mindst er prisen også afhængig af klinikken. Forskellige klinikker har forskellige priser, og derfor kan det betale sig at undersøge priserne, før du vælger en klinik.