Tre tips til at forkæle din hest

Tre tips til at forkæle din hest

SPONSORERET:

Din hest fortjener det bedste. Ikke blot fordi den bærer dig hvorhen, du ønsker, eller fordi den giver dig lidt ekstra motion i din fritid. I din hests øjne er du nemlig dens bedste ven og trofaste følgesvend. Din hest stoler på, at du vil den det bedste, og derfor fortjener den også at få den anerkendelse og respekt tilbage, som den giver dig igennem alt. Derfor har vi tre gode råd til, hvordan du kan forkæle din hest og give den noget af alt det kærlighed tilbage, som den har givet dig gennem årene.

Opgradér din hests græsplæne

Det er ikke en hemmelighed, at heste elsker græs. Derfor er det første og vigtigste tip at give din hest det aller bedste græs, for græs er nemlig ikke bare græs. Især her i månederne efter en lang og kold vinter kræver en græsplæne ekstra meget kærlighed for, at den kan folde sig ud og få liv igen. Et godt tip er at gøde din hests græsplæne med topdressing, da det giver en grøn og frodig græsplæne. Topdressing er faktisk bare en blanding af kompost og sand, men når disse to materialer blandes, så virker det som en slags naturlig gødning. Den giver græsplænen næring og energi nok til at bekæmpe mos og skadedyr, således plænen ser flot, grøn og tæt ud. Udover de æstetiske fordele er gødningen også med til at skabe de bedste betingelser for vækst i græsset ved at give organismerne de mest optimale leveforhold, og der vil altså være masser af næring til din hest, når den græsser.

Prioritér samvær med din hest

Det næste tip kræver ikke så meget af dig udover din tid. Heste værdsætter nemlig samvær utrolig meget, og især den slags samvær, hvor der ikke er pres på dem. Der kan ofte være mange forventninger til en hest om, at den skal stå på en bestemt måde, ride i en bestemt gangart eller stoppe op, selvom den har lyst til at ride videre. Derfor kan du forkæle din hest ved blot at være sammen med den uden egentlig at lave noget, så den får fornemmelsen af bare at hænge ud, ligesom den normalt ville gøre med sin flok. Dette vil gøre din hest glad, men det vil også styrke jeres forhold og gøre jer tættere.

Hav yndlingsgodbidderne klar

Ligesom vi mennesker har vores yndlingsmad og favorit snacks, så er der selvfølgelig også bestemte godbidder, som din hest foretrækker frem for andre. Find ud af om din hest er mest til æbler, gulerødder, bananer eller brød, eller om den foretrækker mere færdiglavede produkter som eksempelvis hestebolcher. Når du har identificeret din hests yndlingsgodbid, så er det en god idé at opbygge et mindre lager i stalden, så du altid er klar til at forkæle din hest, når den har fortjent det.