Når man færdes i naturen

Når man færdes i naturen

SPONSORERET:

Åbne marker, dunkle stiger og belyste enge, naturen har meget at byde på, og det er ikke overraskende at så mange mennesker nyder at være fordybet i den, enten i form af en spadseretur, picnic eller endda på hesteryg. Der er fred at finde blandt skovens træer og ved søens brede, og netop den idylliske tilstand man befinder sig i disse steder, kan have en vældig stor positiv effekt på ens sind og humør. Så grib din ridejakke og dine bedste vandrestøvler, og begiv dig ud. Der er nemlig mange goder ved at færdes i naturen, nogle af hvis, vil blive undersøgt i denne artikel.     

Skoven plejer dig  

Naturen er stor og smuk, fra det voldsomme hav og den ridende bæk, til de bakkede dale og ydmyge marker. Den byder på storslåede vista næsten hvor end man går hen, og dette udsyn har faktisk mange helbredsmæssige fordele. Hvis man har haft en stressende dag, og beslutter sig for at gå en en tur, kan man hurtigt finde sig selv mere afslappet. Det skyldes at naturen, har nærmest en helende effekt på en, rent fysisk. Den nedsætter blodtryk, stabilisere hjerterytme og hjælper med muskelspænding. Selv en ordinær stueplante kan have en positiv effekt på ens helbred. 

Kondition og dig

Når du nu endelig skal ud, og bevæge dig, er storbyen ikke altid lige appellerende. Det er heldigt der er et alternativ, dog, for naturen står altid til rådighed. Motion er godt, men man skal også være være motiveret til at gøre det, og hvad bedre undskyldning for at komme ud, end at tage et smut i den lokale skov, eller ned på stranden? En god kondition er vigtigt for ens helbred, og når man går i blandt naturens skønhed er effekten af motion forbedret. Ikke at man kommer i bedre form, men som nævnt i denne artikel, er der mange positive goder ved at befinde sig i naturen når man enten går, løber, eller er på hest.     

Roligt sind 

Så mange goder der er, vedrørende ens fysisk når man er i naturen, er der lige så meget godt for ens psykiske tilstand. Ens mentale helbred nyder godt af en tur med hesten ved havets banker, og du mærker nærmest hvordan dine bekymringer smelter væk jo mere du fordyber dig i den omkringliggende natur. Undersøgelser viser nemlig, at når man befinder sig i naturen, så reducere det ens stress. Vrede, angst og andre dårlige tilstande bliver stille erstattet af positive følelser, og ens generelle glæde øges. Det er fordi at man, som mennesker, er programmeret til at føle velbehag når man ser på naturens scener, og fordi at man bliver opslugt af det flotte udsyn og glemmer ens egen problemer.