Guide til at finde den rigtige seng

Guide til at finde den rigtige seng

SPONSORERET:

Der er mange ting, der skal overvejes, når man køber en ny seng. Det er ikke kun størrelsen på sengen, men også hvilken type seng, der passer til ens behov. Man kan vælge alt fra 180×200 kontinentalsenge til pladsbesparende enkeltsenge. 

Hvor stor skal min seng være?

Det er ikke kun vigtigt, at ens seng er behagelig at ligge i, men også at den passer til størrelsen på dit soveværelse. En stor dobbeltseng er typisk 180×200 kontinentalsenge, som passer til et større soveværelse. Hvis du har et lille soveværelse, kan det være en god idé, at vælge en 90×200 cm seng eller en 120×200 cm seng. På den måde fylder din seng mindre i rummet, og du vil samtidig have mere plads til andre møbler som f.eks. et natbord eller en kommode. Hvis du har et stort soveværelse, kan det derimod være en god idé, at vælge mellem 180×200 kontinentalsenge, så du kan udnytte pladsen og få en ekstra komfortabel soveoplevelse.

Hvilken type seng er bedst for mig?

Hvis du vil vælge blandt 180×200 kontinentalsenge, skal du overveje om du og din partner har behov for samme type madras og pude. Mange par foretrækker, at have forskellige typer, da de ofte sover forskelligt – nogle sover meget varmt om natten, mens andre sover koldere. Derudover er det også vigtigt, at have fokus på materialet af din seng. En boxmadras er typisk lavet af polstring med et lag stof udenpå – hvilket giver en blød overflade at ligge på. Dog kan det være svært, at rejse sig op fra en boxmadras, da materialet ikke er fast nok til at give den rette støtte til ryggen og kroppen. En anden type madras er springmadrassen – som består af fjedre indpakket i et lag stof.

Hvordan får jeg den bedste soveoplevelse?

Der er mange ting, der kan have indflydelse på, hvor godt man sover. Dette kan være alt fra ens sengetype til ens pude og dyne. Dog er det ikke kun det ydre, der har betydning for ens soveoplevelse. Ens søvnrytme og sovevaner har også en stor indflydelse på, hvor godt man sover om natten. Soveværelset skal være et roligt og afslappende sted at være – her skal du kunne slappe af og falde til ro. Derfor bør du undgå at have for mange ting i dit soveværelse – hold det rent og ryddeligt, så dit soveværelse bliver et roligt sted at være.

Forhåbentlig er du nu blevet klogere på, hvilken seng, som passer bedst til dine behov, og er klædt godt på til at finde din næste seng.