3 gode råd til bil med hestetrailer

3 gode råd til bil med hestetrailer

SPONSORERET:

Er du typen, der har viet dit liv til friluften og friheden ved at have din hest med rundt omkring? Eller vil du bare gerne inspireres af store biler, der kan trække lidt af hvert? Det kan være rigtig rart at have en bil, hvor man ikke skal tænke på, hvor meget den nu kan trække og om den kan holde til have hestetrailer, hest og udstyr på træk mm. Derfor ser vi nærmere på 3 konkrete råd du som hesteejer bør overveje, når du skal have en bil.

 

Firehjulstrækkere og lovlig vægt til træk

Hvis du skal ud og erhverve en bil eller ekstra bil til hestetransport er det helt grundlæggende en god idé at se på 4-hjulstrækkere, da de kan trække lidt ekstra og du dermed ikke skal være bekymret for om bilen nu også kan holde til det ekstra træk. Derudover er det altid godt at kigge efter, hvor mange ton bilen må trække. Det er en god tommelfingerregel, hvis du skal have hestetrailer bagpå at have en bil, der kan og må trække 2000 kg.

 

Primær bil eller sekundær bil

Oftest er det sådan, at du også skal have med i overvejelserne, hvad du ellers vil bruge bilen til. Det betyder, at hvis du er førstegangskøber eller denne bil bliver din eneste er det måske meget rart at overveje om der også skal kunne være plads til 3 børn eller, hvad dine behov er. Derfor er dette en faktor, som kan være vigtig i forhold til, hvilken bil du i sidste ende vil vælge. Derudover bør du også overveje, hvilke andre aktiviteter du har i dit liv samt, hvornår du ellers vil skulle bruge en ekstra bil.

 

Behøves din bil at være sprit ny?

Hos de fleste af os vokser pengene ikke umiddelbart på træerne, hvorfor det også er en rigtig sund idé at have de økonomiske forhold i mente. Det betyder, at du med god samvittighed kan gå på jagt efter en brugt bil, og spare mange penge på din drømmebil til dine hesteaktiviteter. Det kan også være en mulighed at lease din bil, hvis det kun er for en periode. Det er nu bare rarere at have bilen for sig selv, men det kommer meget an på både din økonomiske situation samt hvad du lige synes passer.

 

God biljagt 🙂