Sådan forebygger du smerter i kroppen

Sådan forebygger du smerter i kroppen

SPONSORERET:

Som rytter kender man helt klart til smerter i kroppen og hvor meget, det kan begrænse ens evner på en hest. Det er derfor vigtigt, at man tager sig nogle forholdsregler i håbet om at mindske smerter, som kan være svære at undgå når man dyrker en aktiv sport. 

Yoga

Yoga, og simple udstrækningsøvelser for den sags skyld, har rigtig mange fordele. Yoga stammer fra Indien og skulle siges at være en praksis, som styrker både krop og sind i form af åndedrætsteknikker og kropsstillinger. Det er bevist, at yoga har en masse fordele for kroppen, da udtrækningerne løsner spændinger i kroppen, strækker og smidiggør kroppen samt styrker kroppen og giver en bedre kropsholdning.  

Oplever man derfor smerter, er yoga en klar mulighed for virkelig at få udstrakt kroppen. Derudover øger yoga også vores koncentrationsevne og fokus, hvilket også er en evne, man bruger som rytter. 

En bedre seng 

En dårlig seng og dårlige sovestillinger er faktisk en hyppig grund til smerter i især ryg og nakke. Lægger man dårligt, er der nemlig stor chance for, at man vågner op med smerter i ryg og nakke, og smerten vil kun forværres, hvis ikke man finder kernen til problemet. 

Er sengen kernen til problemet, er det en rigtig god ide at investere i en bedre seng. Søvn er netop ekstremt vigtigt. Derfor er det også vigtigt, at man investere i en god seng, så man undgår smerter, samtidig med man får sine 8 timers søvn. Elevationssenge er de bedste på markedet og det kan helt klart betale sig at investere i en, især hvis man er fysisk aktiv og er dybt afhængig af sin krops evner. Der findes flere forskellige typer af elevationssenge, derfor er det en god ide at undersøge de mange muligheder og modeller. Fordelen ved en elevationsseng er netop, at man kan enten hæve ryggen eller sine ben. Ikke alle sover godt ved at ligge fuldstændig fladt. Har man ondt i benene kan det også være en fordel at hæve sine ben. 

Hvordan kan man lindrer disse smerter

Der findes flere måder at lindre ryg- og nakkesmerter på. Har man voldsomme smerter er det vigtigt, at man faktisk undgår at lægge for meget ned. Her vil udstrækningsøvelser af nakke og ryg være rigtig gode, dog uden man overbelaster kroppen, hvilket kun vil forværre smerterne. Derudover vil massage også udløse spændinger samt varme omslag eller varmepuder også vil lindre smerterne ved at åbne op for musklerne og få dem til at slappe af.