Lær at spille på hestevæddeløb

SPONSORERET:
Hestevæddeløb er en spændende sport, som kun bliver mere spændende af, at der kommer noget på højkant

Hestevæddeløb er en fantastisk sport! Publikum, den anspændte forventning, duften af den støvede luft, og den dirrende følelse man får, når de store muskuløse dyr, der glinser af sved og anstrengelse, slippes fri fra gaten og tordner ned ad banen. Det er en oplevelse uden lige, mens spændingen og forventningens angst ved målstregen er håndgribelig.

Travløb er generelt en populær sportsgren i Danmark, og vi har en lang og stolt tradition for sporten. Danmark er faktisk også hjemsted for en af de ældste travbaner i Norden – Charlottenlund Travbane blev nemlig grundlagt helt tilbage i 1891 og har flere gange været vært for nogle af Europas mest prestigefyldte hesteevents. Det er dog stadig i høj grad en nichesport, som kan være svær at komme ind på, og selvom mange forbinder travløb med spil og vinderheste, så er det de færreste, der rent faktisk ved, hvordan det foregår. Har du lysten til at begynde at spille på travløb, så læs med her hvor vi kort forklarer, hvordan du kommer i gang.

Kom godt ud af startboksen

Det kan nemlig godt være svært at vide, hvor man skal starte, hvis man gerne vil spille på hestevæddeløb. De fleste ved, hvordan man spiller på de mere almindelige sportsgrene som for eksempel fodbold og håndbold, og mange har prøvet at spille de populære onlinespil som poker, spil som Starburst eller spillemaskiner på nettet – men det er de færreste, der ved, at spil på travløb faktisk fungerer på nogenlunde samme måde. Enten direkte på travbanen eller på nettet før og under løbet. Det er faktisk ret simpelt, så lad os lige gennemgå det.

Spil på travbanen

Spændingen og stemningen på en travbane er til at tage og føle på.

Hvis du befinder dig på selve travbanen under løbet, så er der oplagt mulighed at spille, mens du er der. Væddemålet skal bare placeres inden løbet starter, og det er en god idé at sætte sig ind i de forskellige valgmuligheder og heste på forhånd. De forskellige muligheder for at placere væddemål kan for eksempel være at spille på, hvilken hest du tror vil lande i Top-3. Eller du kan gætte på, hvilken hest og jockey, der mon nupper de tre podiepladser.

Spil på nettet

Hvis du af den ene eller anden grund foretrækker at spille på nettet, eller bare gerne vil spille med, selvom du sidder derhjemme, så er der også rig mulighed for dette. Når man skal spille på travløb i Danmark, så udbydes spillene af Danske Spil. Det, du skal kigge efter, kaldes DanToto. Valgmulighederne er i høj grad de samme, som hvis du spiller fysisk på travbanen. Det er en god idé at sætte sig ind i, hvordan de forskellige heste er, se på deres løbshistorie, og få en fornemmelse af hvilke chancer de har for at vinde. Du kan også gå helt pragmatisk til værks og begynde at udregne statistikker og odds, og det kan der bestemt også være meget sjov ved. Baggrundsresearch er altid en god idé og øger dine vinderchancer. God fornøjelse!