Få alt de bedste til dig og din hest

SPONSORERET:

Som hesteejer, er der rigtig mange ting at holde styr på, når det kommer til pasning, ridning og alt andet, der har med din hest at gøre. Mange af tingene kræver specielt udstyr, og det er en fordel at sørge for at have alle de ting, du og din hest har brug for, så den kan blive passet bedst muligt. Men hvor starter man overhovedet? 

Dæk de daglige behov 

Der er mange ting, der skal gøres dagligt, når man har en hest, og mange af disse ting kræver det rette udstyr. Hesten skal selvfølgelig fodres og passes, og her er det vigtigt, at den får lige det, de har brug for. Foderbehov varierer fra hest til hest, så du kan ikke regne med, at din hest nødvendigvis skal have det helt samme at spise som hesten i boksen ved siden af. Det er vigtigt, at du ved præcis, hvad din hest har behov for. 

Udover foder skal din hest også passes grundigt på mange andre punkter. Det inkluderer blandt andet, at den strigles og hovene renses, så din hest holdes pæn og ved godt helbred. Her er det godt at have et udvalg af forskellige strigler, der kan bruges til forskellige ting, blandt andet til forskellige mængder af snavs, men også til forskellige dele af hestens krop, så du ikke strigler den med en strid børste på mere følsomme steder. 

Et andet behov er, at din hest selvfølgelig skal have daglig motion. Og det betyder normalt, at den skal rides på. Her er det igen vigtigt, at du har det rette udstyr i form af en saddel og hovedtøj, der passer i størrelsen til din hest, så det ikke strammer eller sidder for løst. 

Vær forberedt på nye situationer 

Man kan aldrig være helt sikker på, hvad fremtiden bringer, og det gælder i den grad også som hesteejer. Det er derfor en god idé at være forberedt på nye situationer. Har du en måde at transportere din hest på, hvis den pludselig ikke længere kan stå opstalder, hvor du har den nu? Har du udstyr til den, hvis vejret pludselig bliver meget koldt? Hvad hvis den taber en sko eller har brug for en dyrlæge? 

Det er træls at stå i en uventet situation, så sørg for at være så forberedt som muligt ved at have løsninger parat. 

Få råd til det hele 

Det er ikke billigt at have en hest, og der er hele tiden løbende udgifter, der skal betales. Nye, uventede udgifter kan derfor godt vælte budgettet, men du vil uden tvivl ikke have, at mangel på penge kommer til at gå ud over din hests velvære. Heldigvis er det muligt at tage nogle gode lån med lav rente, der gør det nemmere at få råd til alt det, du og hesten har brug for uden, at det bliver for dyrt for dig eller ødelægger dit budget. På den måde kan du være sikker på, at du altid kan give din hest det allerbedste, så den trives og har det godt.