Din guide til en ny sofa

Din guide til en ny sofa

SPONSORERET:

Det er samlepunktet i ethvert hjem. Her smider du fødderne op efter en lang dag, her drikker du din morgenkaffe, og her kan du komme helt ned i gear i weekenden. Der er selvfølgelig tale om sofaen.

Det er vigtigt, at du undersøger markedet grundigt for forskellige designs, kvaliteter og priser, inden du køber din sofa. Sofaen skal nemlig være helt perfekt, når du bruger så mange timer på den.

Her giver vi dig nogle forskellige typer af sofaen og deres fordele samt ulemper, så du kan finde den rigtige.

Lædersofaen

Det ultimative statement, hvis du skal vælge sofa, er en lædersofa. Her får du en ganske behagelig sofa, som er børnevenlig, da rugbrødsmadderne nemt kan tørres af med en klud. Dog skal du være opmærksom på, at lædersofaen ikke er det mest behagelige i sommerhalvåret, når den bliver varm.

En populær sofatype, der traditionelt kommer i læder, er Chesterfield-sofaen. Her får du en sofa med et lækker retroagtigt skær, som har knapper, der bryder designet godt op. Desuden har den relativt høje armlæn, idet de nogenlunde matcher ryggen i højden.

Modesofaen i velour

En sofa med velourbetræk fungerer også som et modestatement, hvis du vælger den til dit hjem. Her får du en sofa, som med garanti vil passe ind i alle boligmagasinerne.

Den kan være meget behagelig at sidde i, dog er der nogle ulemper. Velour kan være meget vanskeligt at have med at gøre i hverdagen, hvis man spilder eller lignende. Det er derfor ikke den oplagte sofatype for børnefamilien.

Derimod er den et oplagt valg for det stilbevidste hjem.

Daybed

Hvis du er den ultimative flyder, der hellere vil ligge ned end at sidde op, så skal du vælge en daybed. Her får du en hel flad sofa uden ryglæn eller lignede. Den er perfekt til at tage en lur, men passer dog ikke så godt, hvis du skal have gæster. Derudover er den ikke særlig praktisk, hvis du ønsker at sidde, mens du ser fjernsyn.

Daybeds passer ind mange andre steder end lige i stuen. Det kunne være på arbejdsværelset, hvis du gerne lige vil kunne tage en powernap indimellem. Eller det kunne være i gangen, hvor man kan sidde på den, når man skal have sko på – Og ligge ned med det samme man kommer ind af døren, hvis batterierne er helt brugt op.

Modulsofaen

Modulsofaen siger næsten sig selv. Her kan du helt selv sammensætte din sofa af forskellige moduler. Dette er især praktisk, hvis din stue har vinkler eller andre arkitektoniske udfordringer.

Derudover er det en praktisk løsning, fordi du kan gøre sofaen personlig, så den passer perfekt til familien. Her kan du vælge mellem flere forskellige former for betræk.

Du kan altid tilføje et ekstra modul, hvis familien vokser, eller hvis du flytter i en ny bolig, hvor der er mere plads. Hermed er det en på mange måder fremtidssikret løsning.

Hjørnesofaen

Hjørnesofaen minder lidt om en chaiselong-sofa. Og mange sofaer bliver da også både beskrevet som chaiselong-sofaer og hjørnesofaer. 

Med en hjørnesofa får du en sofa med to ender. Det har en chaiselong-sofa også. Hvor de adskiller sig fra hinanden er, at hjørnesofaen er designet med et ryglæn i begge ender. Det har en chaiselong ikke.

Enden på hjørnesofaen kan dog både være åben og lukket. Præcist som tilfældet er med en chaiselong-sofa. Hvis den er åben, bliver det typisk betegnet som en open end-sofa.

Med hjørnesofaen får du en sofa, som omfavner rummet og giver mulighed for virkelig at trække sig tilbage. Her kan du smide fødderne op efter en lang dag. Derudover er det en god løsning til den store familie, da man nemt kan sidde og snakke med hinanden.