Det bedste rideudstyr, du skal have, før du rider på en hest

Det bedste rideudstyr, du skal have, før du rider på en hest

SPONSORERET:

Uanset om du rider på en hest for første gang, eller om du er en erfaren rytter, har det rette udstyr stor betydning for sikkerheden og fornøjelsen. Uanset om du er en erfaren rytter eller nybegynder, er det vigtigt at have det rigtige rideudstyr. At have det rigtige udstyr, når man rider, er uvurderligt for både rytterens sikkerhed og beskyttelsen af hesten.

Beskyttelsesudstyr som hjelme, kropsbeskyttere og støvler er designet til at mindske risikoen for fald eller spark, som er uventede realiteter, når man rider. Ud over sikkerhed gør passende udstyr som sadler, hovedtøj og tøjler det også muligt for ryttere at give subtile signaler til hesten, så de kan guide den jævnt og effektivt. Ligesom du forbereder dit udstyr, når du dyrker udendørs sport, eller når du spiller på online slots automater, er det vigtigt at overveje vigtigheden af rideudstyr, før du rider på en hest. 

Nedenfor er listet det bedste rideudstyr, du skal have, før du rider på en hest.

Ridehjelm

Ligesom at bære hjelm, når man cykler eller står på ski, er det nødvendigt med beskyttende hovedbeklædning til ridning for at forhindre alvorlige skader i tilfælde af et fald. Ridehjelme er specielt designet til at være lette og ventilerede for komfort, samtidig med at de giver effektiv beskyttelse af hovedet. Sørg altid for, at din hjelm passer ordentligt og er certificeret i henhold til de nyeste sikkerhedsstandarder. En velsiddende hjelm kan redde dit liv.

Støvler med hæl

Høje læderstøvler med hæl giver stabilitet og støtte i stigbøjlen og forhindrer foden i at glide igennem. Hælen beskytter også foden og anklen mod at blive vredet i en usikker position. Vandtætte støvler er ideelle til ridning under våde forhold. Sørg for at vælge komfortable støvler, der stadig tillader fri bevægelse af anklerne, så hesten kan styres på en afbalanceret måde.

Ridehandsker

Udover at beskytte hænderne, som ofte kan blive udsat for ridser, hudafskrabninger eller endda spark, når man håndterer en hest, giver handsker et bedre greb om tøjlerne. Kig efter handsker, der er lavet af holdbare, men fleksible materialer, som ikke knækker i koldere vejr. Fingerløse ridehandsker er gode til varmere årstider, da de bevarer fleksibiliteten, mens de dækker håndryggen.

Ridebukser/Jodhpurs

Indbygget elastik ved anklerne og elastiske linninger gør ridebukser og jodhpurs til et perfekt valg af ridebukser frem for løstsiddende tøj, der let kan hænge fast i udstyr eller sadler. De sidder tæt omkring benene og giver maksimal bevægelsesfrihed på hesteryggen uden at gå på kompromis med sikkerheden. Mange modeller har nu også luftige, lette stoffer, der passer til forskellige temperaturer.

Halve chaps eller høje støvler

For yderligere beskyttelse mod gnidning eller irritation på underbenet fra hestens pels, kan man bruge halve chaps eller højere støvler over paddock- eller markstøvler. Halve chaps dækker kun skinnebenene, mens høje støvler går op til læggen. De hjælper med at forhindre hudirritation under lange rideture i forskelligt terræn. Nogle er endda udstyret med Kevlar eller indvendige plastikbeskyttere langs skinnebenet for at give bedre beskyttelse mod uventede spark.

Beskyttelsesvest til kroppen

En body protector vest beskytter ryggen og de vitale organer og fungerer som en pude mod fald og som en airbag i et køretøj. Kig efter SEI- eller BETA-godkendte veste i voksen- eller ungdomsstørrelser. Selvom veste mest bruges til terrænridning eller stævner, er de især en fordel for begyndere, fordi de øger selvtilliden i en lavrisikoaktivitet som ridning.

Trense og tøjler

Trenser med næsebånd, bid og tøjler gør det muligt for ryttere at kommunikere effektivt med deres hest gennem subtile signaler. Se efter robuste lædertrenser, der kan justeres efter størrelse. Tøjlerne skal være smidige, men holdbare, så de kan holde til hyppig håndtering uden at blive slidt. Sørg for at rengøre og pleje læderet regelmæssigt for at bevare fleksibiliteten og undgå skader fra sved eller vejrlig over tid.