Det er dejligt udenfor – men der skal også være et godt indeklima

Det er dejligt udenfor – men der skal også være et godt indeklima

SPONSORERET:

Glæden ved at være ude i naturen, hvor den friske luft strømmer over en, er stor. Man bliver glad, frisk og det giver bare en god følelse. Den er ikke altid lige nemt at finde indenfor. Dette skyldes ofte et dårligt indeklima, der gør én træt og måske endda også giver én hovedpine eller andre problemer. Vi opholder os meget inden for, selvom det er rart også at komme ud. Men det er bare ikke altid muligt. Derfor er vores indeklima også nødt til at være godt og sundt at opholde sig i. Ellers kan det godt medføre nogle problemer i længden, som ikke er sjove at være en del af. Derfor skal man tænke sig om. Der findes nemlig nogle gode råd til, hvordan man skaber et godt indeklima.

En naturlig ventilation er vigtig

En naturlig ventilation er med til at tilføre boligen frisk luft. Det sker gennem ventiler i facaden og vinduer, der kan lukkes op. Den brugte luft derimod skal også gerne fjernes. Det sker via aftrækskanaler. Klik her og find de aftrækskanaler, der passer til boligen, så man sikrer en naturlig ventilation i hjemmet. I køkkenet fjernes luften for eksempel gennem aftrækskanaler via emhætten, og på badeværelset kan det også fjernes via aftrækskanaler. Det skal muligvis suppleres med andre ventilatorer. Der er derfor flere muligheder for at gøre hjemmet mere modstandsdygtig over for en dårlig luft.

Luft ud med gennemtræk

Den bedste og mest effektive måde at skabe god ventilation på er også den mest naturlige måde. Det er nemlig ved at lufte ud med gennemtræk. På den måde er man sikker på at komme af med boligens partikelforurening. Derudover giver det også bare et frisk pust i boligen, og det kan man godt have brug for, når man tilbringer så meget tid i hjemmet. Husk derfor at lufte ud. Miljøstyrelsen anbefaler faktisk, at man lufter ud to gange om dagen. Det viser også bare, hvor vigtigt det er med frisk luft, hvis miljøet i hjemmet skal være godt. Der skal gøres noget, men det kræver heldigvis ikke særlig meget at skabe gennemtræk i boligen. Det er også vigtigt at huske på, at dette ikke kun skal gøres om sommeren, men hele året rundt.

Pas på med kemikalierne

Det er ikke naturligt med alle de kemikalier, men de er svære at undgå. Derfor skal man så vidt muligt passe på med at have og bruge for mange af dem. Det kan gøre meget for indeklimaet. Både nye møbler, byggeprodukter, elektroniske apparater, men også maling og rengøringsmidler indeholder farlige kemikalier, som bliver udgivet. Der er altså mange steder, man kan komme i kontakt med farlige kemikalier. En anden god huskeregel er, at det altid er smart at købe miljømærkede produkter. Dette er både godt ved miljøet, men samtidig sikrer man også sig selv og de andre i boligen. Alle de kemikalier, man kan undgå at tage med ind i boligen, er en god idé at holde væk. Det kan være svært, men bare man tænker over det.